Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Lite uppdatering

Ivan tränar på har dock inte tävlat på ett tag då han inte känts på topp. Är någon fas han ska över just nu. Har tagit lite hjälp av min tränare Nina som ridit honom några gånger och nu känns han bättre igen :-) Bra att få se sin häst riden ibland också. Nina ska få fortsätta att rida honom emellanåt så vi kanske kan komma ett steg längre mot vårt mål Msv A. Nästa helg är det hemmatävlingar här på ridklubben, Ivan ska gå Msv B:2 på fredag, Msv B:4 på lördag och Msv B:5 på söndag. Det är sjukt mycket starter dessa tre dagar, superkul men det blir mycket jobb för oss arrangörer.

 

Max har tävlat för första gången med sin nya ryttare, Saga, och de vann LB på 70 % och kom 2:a i LA på 72 %. Mycket stolt över dem!!! :-)

 

Klara skulle ha haft valpar här i slutet av maj, men tog sig inte. Istället är mammas hund Puma parad och blir tjockare för var dag som går. Är ni sugna på en goldenvalp så hör av er! :-) 6/7 är det beräknad födsel!

 

Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 00:12

Hästarna | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Max är såld

Max är såld och har flyttat till sin nya familj i Mantorp för cirka en månad sedan. Han ska bli Sagas nya tävlingsponny och de verkar redan trivas med varandra :-) Känns som om han fått ett toppenhem så det känns jättebra, även om det har varit väldigt tomt utan han härhemma. Längtar tills jag ska hälsa på honom i sommar, men han skickar regelbundet sms och filmer från sitt nya hem och ser ut att trivas jättebra med allt! :-)

 

 

Ivan har fått nya kamrater strax utanför sin hage, fyra nya hästar har flyttat till byn. Han trivs bra med det, men han ska självklart få ett eget sällskap bara jag hittar "rätt" häst. Antingen ska jag hyra ut en stallplats eller så ska jag skaffa en liten shettis/welsh som sällskap. Hör gärna av er om ni har någon liten sällskaps ponny att låna ut/köpa, vore jättekul om den gick att köra på våra fina sandvägar i skogen oxå så den får jobba lite också. Kravet är att den är snäll i all hantering och är valack :-) Skulle också kunna tänka mig att ha någon ponny/häst på inridning/tillridning periodvis så hör av er om intresse för det finns oxå. Så småningom kommer jag nog att skaffa mig en unghäst själv igen, men just nu är det skönt att inte ha två hästar i tävlingskondition som man måste träna i princip varje dag.

 

Ivan har varit i en liten svacka träningsmässigt nu, är väl någon gräns vi måste över. Skulle kunna tänka mig att det är lite hormoner i omlopp nu på våren också, så att han inte har full fokus på mig. Hoppas det ger med sig snart inför tävlingarna i juni.

 

Fredagen den 9 maj 2014 kl. 23:47

Hästarna | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

2014-03-24 14:04

Härlig vy!! :-) Lite sol och fina grusvägar att träna på, äntligen!!

 

Måndagen den 24 mars 2014 kl. 14:04

Moblogg | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

2014-03-23 00:23

Maria fångade oss på bild med sin mobil från lördagens Gunillaträning :-)

 

Söndagen den 23 mars 2014 kl. 00:23

Moblogg | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Gunillaträning igen

I helgen har det varit Gunillaträning igen för Ivan. Denna gång i Mora. Ivan sov kvar på ridklubben och jag hos min kompis som bor i Mora. Vi hade jättetrevligt och Ivan har skött sig exemplariskt! Tack Maria med familj för en mysig hästhelg!

 

Tyckte direkt jag travade fram att underlaget i ridhuset var lite knepigt och det var flera som upplevde det så. Berättade för Gunilla att vi varit och tävlat och att jag har som mål att kunna starta Msv A klasser och att jag ville ha tips hur jag ska komma dit. Tänkte mest på piruettjobbet. Hon frågade då om jag tänkt behålla Ivan som min egen tävlingshäst och så är ju planen :-)

 

Direkt tyckte hon att jag måste få upp honom mer i formen och få honom aktivare bak utan att han springer iväg från jobbet. Detta blev lite nytt för oss och jättejobbigt såklart! Kände mig som en nybörjare för typ inget vi gjorde var "bra" fastän han var duktig och fin. Sist vi tränade var ju det mesta bra liksom och han gick lika bra nu. Men i slutet av passet förklarade hon som tur var varför hon agerade på detta vis och det var för att jag ville komma vidare med honom. Kändes skönt att få denna förklaring och vi diskuterade lite utifrån det, men tycker ändå hon kunde ha sagt det lite tidigare i passet för då hade jag haft mer förståelse. Idag var jag mer med på noterna och förklade mer hur jag ville ha de idag och att han kändes lite trött efter gårdagen. Fick rida honom i mer normal form men jobbade för att få honom mer rörlig i fronten = att jag måste släppa lite på kontrollen. Gunilla tyckte det var ett av våra bättre pass och jag har nu lite tänkvärt att jobb på  :-)

 

 

Lördagen den 22 mars 2014 kl. 23:51

Hästarna | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Hemsida

Hunden Snoozys blogg

Hästarna

Ivans träningsdagbok

Klaras blogg

Max

Moblogg

Arkiv

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

www.agria.se/teamagria/emelie_brolin_blogg.nsf

stuteriwish.zoomin.se 

stalleskelid.zoomin.se

dromdansaren.blogg.se

aramise.bloggagratis.se

ponnyflickornasblogg.bloggagratis.se

www.swf.nu

www.spaf.info

lillymia.blogg.se

kennelbravefair.webs.com/

jeannaochvilja.blogg.se/

www.hippson.se/blogs/jeanna/index.htm

rallybabe.blogg.se/index.html

welshcob.bloggplatsen.se/

prowess.se

rackemarie.bloggagratis.se/

www.tullstorp.nu/

dressyrbloggen.blogspot.com/

dressyrsnack.se/ 

www.minnatelde.se

www.patrik-kittel.eu/en/

 

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.